iris3Ik ben Iris van der Sar, geboren in 1975 te Rotterdam. Ik heb mijn leven van jongs af aan op dansen gericht, met het idee om danseres te worden in een dansgezelschap. Dat heb ik ook bereikt. Ik heb gedanst bij Dance Works Rotterdam o.l.v. Kathy Gosschalk en Ton Simons, Conny Janssen Danst, De Dutch Don’t Dance Division en nog wat kleinere projekten. Maar na een jaar of 6 als professioneel danser te hebben gewerkt begon het meer en meer te kriebelen. Ik wilde meer doen.

Ik ontmoette Petro Van de Pas en via hem heb ik het straattheater en steltenlopen ontdekt. Daarbij kwam mijn passie kostuums maken eindelijk aan bod. We creëerde samen het bedrijf Passar Performing Arts(www.passar.nl), dat voortvloeide uit Petro Van de Pas Theaterprodukties.

De eerste jaren zijn we vooral bezig geweest met het maken en uitvoeren van levende beelden en bewegingstheater. Dit was en is nog steeds heel inspirerend. Maar het verlangen om te dansen is nog altijd sterk, dus begon ik met het maken van kostuums specifiek voor dans. En tijdens het kostuums maken, voelde ik dat sommige kostuums echt groot moesten zijn, dus ontstond het idee om te werken met steltendans. Naar aanleiding van deze kostuums ben ik gaan leren dansen op stelten.

Met veel plezier wil ik deze passies nu graag delen met een groter publiek.
Neem gerust contact op voor vragen of ideeën. Zie daarvoor de contactgegevens.iris3

Mensen die meewerken aan deze projekten: